dimarts, 19 de febrer del 2013

Recerca de cal Ferrer


El passat cinc de novembre buscant la referència de cal Ferrer de Borredà, apareguda en un document antic, vam dirigir-nos a la població Beguedana amb l'objectiu de trobar la casa on va viure la família Santonja a mitjans del segle XVI.

Abans de la visita havíem trucat a l'ajuntament de la població preguntant per la casa amb molt poques esperançes d'obtenir-ne resultats donat el molt de temps passat. Quina va ser la nostra sorpresa quan de seguida la persona de l'ajuntament ens va dir:

- Sí, hi ha un cal Ferrer, i tant que existeix. Ara és un botiga i també és un bar del poble!

Així que un cop a Borredà, acompanyats de la tinent d'alcalde de l'ajuntament, vam dirigir-nos a l'esmentada casa per poder parlar amb el seu propietari actual. Aquest ens va explicar que la casa s'havia cremat feia uns vint anys. En l'incendi es va cremar tota l'estructura de la casa junt amb tot el seu contingut, mobles, papers, fotografies i records familiars.


Vam marxar de Borredà després de consultar un llibre d'història local on deia que de cals Ferrer al llarg de la història del poble n'hi havia més, com a mínim un parell més, per tant els dubtes seguien oberts i ara calia esbrinar quin d'ells era el que van ocupar la família estudiada.

Us ensenyem les fotografies resultat de la nostra visita amb l'ànim de que alguna persona ens pugui ajudar en la recerca.

Autor Miquel Playà Ventura (mplaya2@gmail.com)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada